LED strålkastare

LED strålkastare

Den moderna tekniken har nu också kommit till strålkastare. LED strålkastare har många fördelar som realiserats av Hella på ett optimalt sätt. Nedan går Hella igenom tekniken bakom LED belysning.

Varför välja LED-stålkastare?
Valet av LED (lysdioder), strömförsörjningen av dem samt strålkastarens termokontroll är viktiga faktorer för optimal ljuseffekt (lumen). Kvaliteten på de komponenter som Hella använder säkerställer t.ex. att ljuseffekten är oförändrad även vid höga omgivningstemperaturer. Alla fördelar med den moderna LED-tekniken realiseras av Hella på ett optimalt sätt.

Rätt ljuseffekt från LED-strålkastaren?
Tillverkarna av LED anger alltid ljuseffekter som baseras på en mycket låg impulsströmförsörjning utan temperaturpåverkan. Emellertid motsvarar uppgifterna om ljuseffekt inte alls de verkliga belysningsprestanda för den färdiga LED strålkastaren.

Det är vilseledande att multiplicera ljuseffekten för enskilda LED med antalet monterade LED. Det resulterar i en orealistiskt hög uppgift om ljuseffekten. Hella markerar sådana uppgifter som „calculated lumen“ (clm).

Lumen-uppgifterna från Hella baseras alltid på uppmätta och definierade ljustekniska värden. De motsvarar det ljus som effektivt avges från strålkastaren.

LED-strålkastare med lång livslängd
Minskning av LED-ljuseffekt uppstår i huvudsak genom temperaturpåverkan. Det är endast en bra termokontroll hos strålkastaren som garanterar en lång livslängd på LED. I produktutvecklingen använder Hella moderna simuleringsprogram för att säkerställa optimal värmeavledning genom husets konstruktion. Hella LED-arbetsstrålkastare är försedda med en termosensor som skyddar LED mot överhettning på ett tillförlitligt sätt. Det är på detta sätt den extremt långa livslängden kan uppnås.

Exempel på LED strålkastare

Ljusbilder extraljus

Hur fördelas ljuset på vägbanan?

Här hittar du vår översikt som hjälper dig hitta rätt ljusbild.

Ljusbilder Hella extraljus

Ljusbilder arbetsstrålkastare

Vilken ljusbild behöver jag? Närfält eller långtnående?

Med vår översikt får du hjälp hitta rätt ljusbild.

Ljusbilder Hella arbetsstrålkastare
Hella • 191 81 Sollentuna • Telefon: 08-92 30 00 • Kontakta oss
Namn
E-mail*
Meddelande
* Ett meddelande skickas även till din egen e-mail